מבט לאופק – סדנת צילום חזון וערכים


כל אדם או ארגון פועלים לאורם של ערכים המצעידים אותם קדימה ומתווים את השקפת 
עולמם.

במהלך הסדנה מתוודעים המשתתפים לערכי הארגון ולערכים שלהם עצמם במטרה להאיר את חוזקות הארגון וחוזקות המובילים אותו, מנהלים ועובדים. בחלקה הראשון של הסדנה מעמיקים המשתתפים בערכי הארגון ויוצאים לצלם את הערכים המצויים בארגז הכלים הארגוני\ אישי. בחלקה השני (בסדנאות חצי יום) מגבשים חזון אישי אותו הם שואפים להגשים בהשראת הערכים המצויים באותו "ארגז כלים".
יצירת חזון מושתתת על היכולת לדמיין תמונת מציאות כאילו הייתה קיימת בהווה. במהלך הסדנה, המצלמה מהווה כלי "לציור" החזון ומאפשרת למשתתפים להשתמש ב"חומרים יומיומיים" הסובבים אותם בכדי ליצור את החזון ולפתוח חלון אל העתיד.

 

פרקים מרכזיים בסדנה

  • הכרות וחיבור לערכים המובילים אותי או את הקבוצה – דיון על משמעות ערכים אלה כפי שבאים לידי ביטוי אצל הפרט, הקבוצה והארגון.
  • אמצעי מבע בצילום – בכדי להפיח חיים ורוח בחזון מתוודעים לכמה אמצעי מבע המסייעים בבניית הצילום: בניית הקומפוזיציה, בחירה של אובייקטים, צילום מזוויות שונות, שימוש בסמלים, צבע וצורה, אור וצל, פורטקטים ומחוות.
  • משימות צילום לפי ערכים נבחרים – המשתתפים בוחרים משימת צילום העוסקת בערכים נבחרים תוך שימוש באמצעי המבע השונים. הערכים יבחרו מראש בכל סדנה מתוך ערכי הארגון/יחידה או שיקבעו ע"י המשתתפים

לדוגמה – "אחריות אישית"

"חירות פירושה אחריות, משום כך יראים מפניה מרבית בני האדם" – ג'ורג' ברנרד שואו
"מחיר הגדולה הוא אחריות" – וינסטון צ'רצ'יל

נקודות למחשבה וצילום

  • על מי או על מה אני אחראי?
  • באיזה אופן תחום האחריות שלי משפיע על הסביבה או תורם לה?
  • צלמו "אחריות" כפי שהיא נתפסת בעינכם
    בהתאם לכך ישולבו שאלות רלוונטיות לעיבוד וגיבוש תובנות אישיות וארגוניות

העלאת התמונות למחשב, התבוננות תוך דיון ושיתוף בנושאים הבאים

  • אילו ערכים באו לידי ביטוי בצילומים שלי?
  • כיצד הערכים שבחרתי מניעים או מעכבים אותי ביצירת החזון?
  • האם למדתי דבר מה חדש על עצמי/על הארגון/על האנשים העובדים לצידי?

 

 

אפשרויות סדנה

סדנת העשרה באורך 2-4 שעות

מתמקדות בערכים בלבד.

סדנת עומק באורך 5-8 שעות

מתקיימות שתי משימות צילום - ערכים וחזון.

המלצות

  • סא"ל (מיל') סיגלית עקרי - המרכז הלאומי לאיתנות ישראלית
    "עודד היקר והמוכשר, עם סיום כנס "יחד בחירום" למנהלי מכלולי החינוך ברשויות המקומיות מבקשת להודות לך על המאמץ שהשקעת בהכנת הסדנה ובניהולה. בזכות ההתעמקות שלך בתכנים המקצועיים של הכנס והבנת מטרותיו, הצלחת להציע לנו את הפורמט הנכון של הסדנה שתאפשר השגת המטרות באופן חווייתי, מקורי ויחד עם זאת, אפקטיבי. ההתייחסות האישית שלך לכל פרט, הליווי של צוות ההיגוי בשלב התכנון והמענה שקיבלנו לכל הדרישות, נתנו תחושה טובה ומעוררת אמון. יחד עם נבחרת המנחים האיכותיים שלך שהובילו את הסדנאות בחינניות ובמקצועיות – הביצוע היה מושלם. למדנו, חווינו וכבר רוצים להיפגש שוב… רוב תודות".
  • עו"ד ערן וינטרוב - מנכ"ל ארגון לתת
    "במסגרת יום ארגון לסיכום שנה והתנעת תהליך הכנת תכניות עבודה, הסתייענו בפלטפורמה של סדנת "מבט לאופק" בהנחיית עודד זהר, על מנת ליצור שיח ולשקף לכלל הצוות המקצועי את הערכים, הייעוד והזהות של ארגון לתת. השימוש בצילום תמונות וסרטונים, התברר כמתודה אפקטיבית וקלילה, שאפשרה להפגין יצירתיות ולקיים דיון מקצועי, מעניין ומהנה, תוך מתן מקום להשתתפות וביטוי עצמי של כלל משתתפי הסדנה. אהבנו. תודה! צוות ארגון לתת".

אודות המנחה

עודד זהר

יועץ אירגוני, מומחה ללמידה חווייתית, בעלים של "זהר - חוויות למידה" ומחבר הספר "זן ג'אגלינג – שבע תובנות על מולטי-טסקינג ותשומת לב".. עודד הוא בוגר אוניברסיטת תל-אביב בניהול ותקשורת ולאורך השנים למד גם ייעוץ אירגוני במכון אדלר, הוראת יוגה בשיטתו של ב.ק.ס. איינגאר, אימון לחדשנות (מוכר ה-ICF), פסיכולוגיה קוגניטיבית ועוד.